sangglede

Vil finne nye veier for å nå unge

Inspirasjon og glød ble delt da 50 ledere fra retreatsenterne og retreatvenner var samlet på Lia Gård fra 17. til 19. januar. Men de var også åpne om bekymringer og utfordringer.

Jevnt over var det ganske godt besøk på landets retreatsteder i fjor. Det er en bevissthet blant mennesker i kirken og de kristne organisasjonene om verdien av å søke Gud i stillhet. Lia samler mange, men også Sandom, Tomasgården, Utstein Pilegrimsgård, Prestegården og Solåsen Pilegrimsgård har godt besøk.

– Vi prøver å finne nye veier å nå de unge på. Vi har arbeidet med dette i noen år og fortsetter med det i 2020, sa Steinar Hov, erfaren leder fra Sandom Retreatsenter.

Flere steder

Han tror noe av årsaken til at flere reiser på retreat, er at vi har fått flere retreatsteder rundt om i landet. Edin Løvås, initiativtakeren til Sandom, ville fylt 100 år i år om han hadde levd. Det markeres flere steder i løpet av året.

Tomasgården arrangerer 26 retreat i år. Erfaringen er at det er venteliste til noen, mens det er vanskelig å samle nok andre ganger.

Lia trenger flere husfolk og arbeider nå med å styrke tilbudet til de som melder seg som husfolk over en lengre periode. Ny hjemmeside er laget.

Åkerlehaugen ved Molde har restaurert sørveggen og satt inn nye vinduer. Retreat Bergen har jevnt besøk på sine kveldsretreater. Slora opplever at det stadig kommer noen innom stillerommet.

Retreat i hverdagen

– Vi prøvde ut retreat i hverdagen en liten uke, der deltakerne fikk snakke med en veileder veileder hver dag. Alle bodde hjemme. Dette tilbudet slo an blant unge, fortalte Ingrid Bolstad Kunzendorf fra Retreat i Nidaros.

Utstein Pilegrimsgard hadde god påmelding i fjor og gleder seg over muligheten til å ta imot flere. Aarholt-tunet driver leirskole og bondegård i sommerhalvåret og har samlivskurs og retreat i vinterhalvåret.

Billedtekst: Deltakerne på Lia sang med stor glede i år.