Solåsen Pilegrimsgård

Solåsen Pilegrimsgård

Solåsen Pilegrimsgård ligger idyllisk til på en solrik åskam rett ved Oslofjordens sørlandsperle i Son. Velkommen til deg/dere som er underveis og vil finne ro og føde for kropp og sjel.

Adresse: Peterstiftelsen, Falkeveien 19, 1555 Son   Telefon: 415 49 415 eller 474 83 032   Epost: [email protected]   Nettside: peterstiftelsen.no   Kart: Google Maps  


KalenderMandag 23. mai

Solåsen Pilegrimsgård:
Retreatskole

23. mai. til 27. mai.

Seminar for åndelige veiledere:

Vi har alle bruk for å dyktiggjøre oss og styrke både vår faglighet og vår ydmykhet. På Solåsen Pilegrimsgård fordyper vi oss hvert år i ett emne, som er uunnværlig for den som vil følge andre på deres livs- og trosvei.
Undervisningen har flere temaer, og det er lagt opp slik at temaene kommer tilbake innen 2-3 år. 

Søndag 5. juni

Solåsen Pilegrimsgård:
Faste- og bønnedøgn

5. jun. 17:00 til 6. jun. 17:00

Velkommen til faste- og bønnedøgn på Solåsen. 

Vi kommer tilbake med mer informasjon rytmen faste- og bønnedøgnet vil ha.

Fredag 10. juni

Solåsen Pilegrimsgård:
Jesusbønn – på vei mot kontemplasjon

10. jun. 17:00 til 12. jun. 17:00

Bibelen oppfordrer oss til å be uavlatelig. Dette kan være vanskelig å forstå og gripe, så vi hopper ofte over denne utfordringen. 

For hvem?
De som har valgt å be regelmessig og har erfaring med retreat. For dem som lenge har meditert over Ordet, kanskje gjort en 30-dagers retreat og lengter etter en stillere bønn, mer fri fra tanker og bilder. Retreaten er særlig for dem som viser meditasjonens vei for andre og er eller skal bli åndelig veiledere. Til forberedelsen kan du lese vårt tidsskrift Over Alt, årsnummer 2015 med tema: kontemplasjon.

Mandag 5. september

Solåsen Pilegrimsgård:
10 dagers stille retreat (1/3 av 30-dagers retreat)

5. sep. til 16. sep.

Dette er en 30 dagers stille retreat som er delt i 3 deler. Veiledere er Joachim F. Grün og Inge Merete Gross. (3 x 10 hele dager + ankomst -og avreisedager).

30 dager med bønn og refleksjon vil:
Integrere ditt liv og din tro – utdype og styrke din kontakt med Jesus – hjelpe deg til å fokusere på det som virkelig er vesentlig i ditt liv. Ofte fører det også til en form for indre helbredelse og en avklaring og dypere forståelse av Guds vei for deg.