Slora Gård

Slora Gård

Langs de gamle veiene sto det stabbesteiner, datidens autovern. Det er et ønske at Slora Gård skal være en stabbestein langs livsveien. Et sted til vern, et sted å sette seg ned og hvile. Et sted å få nye krefter.

Adresse: Kollerøysveien 24, 1425 Ski   Telefon: +47 90597057   Epost: [email protected]   Nettside: www.slora.no   Kart: Google Maps  


Tilbud

På Slora finnes det et HverDagskapell. Dette er et stillerom som alltid er åpent og alltid er varmt, og du er alltid velkommen. Stillerommet kan brukes som pilegrims- eller turmål, eller som en del av arrangement som holdes på stedet.

Det finnes også et samtalerom i kapellet som kan brukes etter avtale. 

Det er mulig å leie Slora til dagsretreater. Dette kan arrangeres ubetjent, eller i samarbeid med husfolket på Slora. Vi kan bidra med servering av mat og planlegging og gjennomføring av retreaten.

Slora Leirsted blir også leid ut til kursdager, lederweekender, stabsdager, jubileer, konfirmasjoner, barneleire etc. Mer informasjon på www.slora.no

Stedet

Slora Gård ligger ned mot Langenvannet i Nordre Follo kommune i naturskjønne omgivelser, en halvtimes kjøretur fra Oslo. På eiendommen ligger Slora leirstedet, Sørmarkskapellet, og HverDagskapellet/stillerommet.

Leirstedet har et hovedhus, en sovebrakke, og fem hytter. Hyttene og sovebrakka er utstyr med senger med madrass, det er totalt 69 soveplasser. Kjøkken, spisesal, toaletter, og oppholdsrom finnes i hovedhuset. Mer informasjon på www.slora.no

Sørmarkskapellet befinner seg også i hovedhuset. Kapellet har vært en del av Slora siden 70-tallet og det arrangeres gudstjeneste rundt 35 søndager i året.

HverDagskapellet/Stillerommet stod helt ferdig høsten 2019. Ønske var å bygge et kapell, ikke for å erstatte Sørmarkskapellet, men et lite kapell/stillerom som alltid er åpent og alltid er varmt. Vi håper det kan være et sted hvor man kan sette seg ned i stillhet, et sted turgåere kan tenne et lys en hverdag, for barn, ungdom, og voksne på leir. Et sted for tidebønnslivet for oss som bor her. Et kapell, et stillerom, som er tilgjengelig for alle når de trenger det. Vi ønsker å være et Pilgrimssted for mennesker på deres livsvei. 

Kommunikasjon

BIL: 

Slora ligger 2 km inn i marka og det er begrenset kjøretillatelse til området. Det er ikke tillatt å kjøre inn uten avtale. Parkeringplasser er ved tidligere Gjedsjø barnehage, Kollerøysveien 25. Rett over veien går grusveien helt inn til leirstedet.

Fra Oslo: 

Følg E6 mot Gøteborg/Stockholm, ta av mot Klemetsrud/Enebakk RV155, følg RV155 til avkjørsel til høyre mot Siggerud, følg Siggerudveien til enden, ta til venstre mot Ytre Enebakk, etter 400m er det innkjøring mot Slora Leirsted på venstre hånd. Parkering innkjørsel høyre hånd.

Fra Ski: 

Følg Siggerudveien (154 ) mot Ytre Enebakk til innkjørsel mot venstre til Slora Leirsted. Parkering innkjørsel høyre hånd.

 

Offentlig: 

TOG: 

Til Ski Stasjon, videre buss ‘515 mot Ryen’ til Gjedsjø, eller buss ‘520 mot Ytre Enebakk’ til Gjedsjø Skole.  2km med grusvei.

BUSS: 

Fra Oslo: 

‘550 mot Enebakk kirke’ til Klemetsrud skole, deretter ‘515 mot Ski stasjon’ til Gjedsjø. 400m på gangvei til innkjørsel mot venstre til Slora leirsted. 2km med grusvei. 

Fra Ski: 

‘515 mot Ryen’ til Gjedsjø, eller buss ‘520 mot Ytre Enebakk’ til Gjedsjø Skole.  

2km med grusvei.

Eier

Kalender