Gå til innhold
Retreat Ognatun

Retreat Ognatun

Retreat i regi av Imf Rogaland

Adresse: Ognatun, Mjølhusvegen 70, 4364 Sirevåg   Telefon: 51 79 38 80   Epost: [email protected]   Nettside: www.imfrogaland.no/retreat/   Kart: Google Maps  


Tilbud

 

Hverdagen er full av forventninger og krav. Både på jobb, i hjemmet og i det frivillige arbeidet står arbeidsoppgavene i kø, og vi løper fra det ene til det andre. Dagene for oss alle kan mange ganger være travle, og det kan være lett å miste blikket på det viktigste.

I Mark. 6. 31a står det: «Kom med meg til et øde sted hvor vi kan være alene, og hvil dere litt!» Dette er en innbydelse om å komme avsides, stoppe opp og løfte blikket. Det er ikke sikkert at du er vant til å være stille over lengre tid. Da kan det være godt å komme sammen med andre og være stille sammen, bort fra hverdagens travelhet. Jesus selv trakk seg til side fra hverdagens mas og jag. “Stillhet er det Gud har skapt mest av. Stillhet, men ikke taushet.”, sier Leif Gunnar Engedal.

Disse dagene kan du få komme inn i den «talende stillheten», for å lytte til Gud og ditt eget hjerteslag. For det er Gud vi skal søke, ikke stillheten i seg selv. Vi skal få komme avsides for å være i Jesu nærhet, omsluttet av hans kjærlighet, omsorg, kraft og herlighet. Gud møter deg der du er. Ikke der du burde være, eller der du lengter etter å være. Å finne stillheten kan ta tid. Derfor kan du sette av disse dagene til å bare være.

Vi inviterer deg til å bli med oss på retreat. Kom avsides sammen med oss, og hvil deg litt, bare du og Gud.

Frihet
På en retreat stilles det ikke krav. Du skal ikke prestere noe. Her kan du få komme og bare være! Dersom du ikke ønsker å bli med på alt som skal skje, er du helt fri til å velge.

Litt om maten
Maten blir laget på Ognatun. Du får servert god frokost og smører niste til lunsj. Frukt, kaffe og kaffemat vil bli satt frem i løpet av dagen. Tidlig kveld blir det god middag med dessert. Lett kveldsmat blir servert i kveldingen. Det vil være stille måltid med instrumental musikk, og vi trenger verken å ta ansvar for eller forholde oss til de rundt oss. Bare være stille.

Oppholdet
Alle får enerom, så sant en ikke oppgir noe annet ved påmelding, Du vil få oppredd seng og håndkle. Hvert rom er utstyrt med eget bad med dusj og toalett. På rommene finner du en godstol der du kan slå deg ned, slappe av og hvile deg litt. Du har også tilgang til et lite bibliotek som du kan benytte deg av. Ønsker du å ta deg en fottur, har vi kart over gode turer ut fra tunet vårt.

Stedet
Ognatun er et flott leirsted like ved Helgåvannet og de nydelige Jærstrendene på Ogna.
Leirstedet ligger fint til både med hensyn til kanopadling, bading, fisking, ballidretter som sandvolleyball, tennis, fotball og andre aktiviteter. For mer informasjon se www.ognatun.no.

Ønsker du å ta deg en fottur, har vi kart over gode turområder.

Reise/Transport
Ognatun ligger i Hå kommune, og reisetiden med tog eller bil er en time fra Stavanger. Kommer du med fly til Sola kan du ta buss til Stavanger og tog til Ogna stasjon. Der kan du bli hentet av staben. For transport fra Ogna stasjon, kontakt oss på tlf: 97767073

 

Temaretreat 13.-17. mars 2024

Tema: «Frigjort i Krsitus»
Med: Geir Otto Holmås

Retreatledere: Henny Lie Sandve og Anne Berit Aarsland

Onsdag kl. 17.00-Søndag kl. 14.00
Pris: 4135 kr
Onsdag kl. 17.00- Lørdag kl. 09.30
Pris: 3120 kr
Fredag kl. 09.00-Søndag kl. 14.00
Pris: 2470 kr

For påmelding- klikk på bildet

 


Temaretreat 5.-8. sept. 2024
Tema: 
«Åndelig brønngraving»
Med: Ragnhild Fuglestad

Retreatledere: Henny Lie Sandve og Anne Berit Aarsland

Torsdag kl. 17.00-Søndag kl. 14.00
Pris: 3555,-

For påmelding- klikk på bildet


Avmelding
Hvis du vil melde deg av leiren, vil vi ha beskjed senest to uker før retreaten. Får vi avmelding senere må det betales kr.200,- i avmeldingsgebyr. Ved avmelding dagen før eller ikke fremmøtt må hele retreaten betales. Ved sykdom blir beløpet refundert.

Kontaktinformasjon
Ognatun
Mjølhusvegen 70
4364 Sirevåg
[email protected]
Tlf: 51 79 38 80

 

Ognatun