Lia Gård

Lia Gård

Lia Gård ønsker å være et sted hvor mennesker i alle aldre, uavhengig av sivil status, kirketilhørighet og – hvor de er i livet og på trosveien – skal få komme inn i den livgivende Guds nærhet. Et sted der man ikke trenger å prestere eller bære masker. Et sted for å lytte, kjenne, smake. Et møtested, et sted å være nær.

Adresse: 2480 KOPPANG    Telefon: 62466500   Epost: [email protected]   Nettside: http://www.liagard.no/   Kart: Google Maps   Faks: 62466510  


Tilbud

Lia Gård er noe utenom det vanlige, både når det gjelder beliggenhet, arkitektur, atmosfære og måten stedet er bygget opp og drevet på. Retreatstedet er en gammel ødegård, fraflyttet ett par ganger, før dagens eiere kom hit på 70-tallet og bygget om hus for drift av familieretreat. I Over 30 år har stedet virket, og med tiden ble det bygget flere nye hus, og kapeller. Dagens drift er helårs, med unntak av ukene før og under jul. Vi som holder stedet gående er husfolk som bor, arbeider og ber sammen for kortere eller lengre perioder.

Nylia er et komplett retreatanlegg med kirke økumenisk vigslet i 1999 med 120 plasser, bibliotek, kurs- og konferanserom, badstu, ungdomsrom mm og 20 rom med bad (40 senger)

Herrens Låve - planlagt og utstyrt med tanke på barnefamilier. Lekerom, grupperom og 6 familierom.

Total overnattingskapasitet:

35 rom/hytter, 100 senger.

Stedet

For voksne: Kurs i retreatramme, Musikkretreat, heltaus Ignatiansk retreat, Retreat med tilbud om behandling med Rosen-metoden, Pilegrimsvandring mm

For familier: Ca 8 familieretrater hvert år

For ungdom: Ung-voksenretreat, Taizé-helg

For grupper: Vi skreddersyr opplegg for bedrifter, menigheter, studentgreupper m.fl

For enkeltgjester: Utenom eller ved siden av annet program, for deg som ønsker tid for deg selv - nær et åpent felleskap. Eller kanskje dere er to? Eremitthytta "Einlia" eller Nylia står til disposisjon. Mulighet for personlig samtale og deltakelse på gårdens tidebønner

Kommunikasjon

FLY: Gardermoen flyplass, tog videre nordgående retning til Koppang

TOG:  Rørosbanen (Hamar/Røros/Trondheim) til Koppang

Lia Gård ordner skyss fra / til Koppang stasjon på forespørsel henholdsvis kr. 60,- hver vei

BIL: Riksvei 3, ta av ved Koppang, inn til Tynset og Rendalen på fylkesvei 30. Etter ca 4 km etter Koppang sentrum tar man av veien til høyre. Herifra er det omlag 4 km på grusvei.

Eier

Ingeborg og Sigmund Bø

Økumenisk profil

RetreatkalenderTorsdag 24. mai

Lia Gård:
Temaretreat med Peter Halldorf

24. mai. til 27. mai.

Tema: Profetians ande i en ny tid.

Torsdag 31. mai

Lia Gård:
Salig er tørsten - en praksis helg for det indre liv

Oldkirkens spiritualitet. De første kristnes teologi og praksis. Temaretreat i samarbeid med Areopagos og magasinet STREK. Med Liv Hegle, Ellen Merete W. Finnseth og Ingar Bø

Søndag 17. juni

Lia Gård:
Kreativ uke

17. jun. til 22. jun.

Blyant eller pensel, kropp eller stemme. Alle er de verktøy for det vi skaper sammen i den kreative uken på Lia Gård.

Mandag 2. juli

Lia Gård:
Familieretreat sommer 1

2. jul. til 8. jul.

Familieretreatene på Lia Gård er et retreattilbud for både voksne og barn. Her inviteres alle generasjoner til hvile og ro i fellesskap med Jesus Kristus og hverandre.

Tirsdag 10. juli

Lia Gård:
Familieretreat 2 - med tenåringer

10. jul. til 15. jul.

Denne sommerretreaten er for familier med minst én tenåring. Her kommer mange flotte ungdommer som får bli bedre kjent med seg selv og Jesus, og bygge vennskap i et trygt miljø.

Tirsdag 24. juli

Lia Gård:
Tro og fellesskap

24. jul. til 28. jul.

Mandag 30. juli

Lia Gård:
Supervision in Spiritual Direction

30. jul. til 4. aug.

With sister Ellen Keane, Massachusetts, USA and team; Susanne Carlsson, Valfrid Botnen, Virve Tynnemark and Astrid Håland Wee. The course is arranged by the Swedish ”Föreningen Kompass ” and Lia Gård Retreat Center. Supervision's purpose is to help us to recognize and explore our strengths and our “growing edges” as a director.

Mandag 6. august

Lia Gård:
Ignatiansk 6-dagersretreat

6. aug. til 12. aug.

En tid for stillhet og refleksjon, borte fra hverdagens krav, ansvar og forventninger.

Lia Gård:
Ignatiansk 6-dager retreat

6. aug. til 12. aug.

Med Ellen Kean (USA) og team. Heltaus retreat med daglig personlig veiledning. Slutt etter frokost på søndag.

Torsdag 13. september

Lia Gård:
Meeting with Jesus - from Biblestory to personal encounter. Temaretreat med Graham Booth

13. sep. til 16. sep.

With Anglican priest and former warden at Lindisfarne Graham Booth. He is a guardian of the International Community of Aidan and Hilde.

Mandag 17. september

Lia Gård:
Ignatiansk 8-dagers retreat

17. sep. til 26. sep.

Heltaus retreat med daglig personlig veiledning. Sutt etter frokost på søndag. En tid for stillhet og refleksjon, borte fra hverdagens krav, ansvar og forventninger.

Fredag 28. september

Lia Gård:
Familieretreat høst

Våre 3-dagers familieretreater gir barn og voksne en god smakebit på retreat. Det er flott å oppleve at retreat passer for alle, også travle mennesker som trenger et pusterom.

Torsdag 18. oktober

Lia Gård:
Nettverksmøte for ignatianske veiledere

18. okt. til 21. okt.

Temaet ledes av to erfarne veiledere: VirveTynnemark har utdannelse og lang erfaring som åndelig veileder og som medvandrer på Ignatius’ åndelige øvelser.

Sr.Christina Hennig SND er en Sister of Notre Dame. Christina har nylig vendt tilbake til Sverige etter mange år i Tyskland og USA, hvor hun har fått sin utdannelse og samlet erfaring innen både sjelesorg og åndelig veiledning.

Søndag 21. oktober

Lia Gård:
Kontemplativ retreat – trinn 3

21. okt. til 26. okt.

Kontemplativ (stille) 5-dagers retreat med Centering Prayer. Veiledning ved prestene Hilde Sanden-Bjønness og Ola Westad. Bygger på trinn 1 og 2.