Lia Gård

Lia Gård

Lia Gård ønsker å være et sted hvor mennesker i alle aldre, uavhengig av sivil status, kirketilhørighet og – hvor de er i livet og på trosveien – skal få komme inn i den livgivende Guds nærhet. Et sted der man ikke trenger å prestere eller bære masker. Et sted for å lytte, kjenne, smake. Et møtested, et sted å være nær.

Adresse: 2480 KOPPANG    Telefon: 62466500   Epost: [email protected]   Nettside: www.liagard.no   Kart: Google Maps   Faks: 62466510  


Tilbud

Lia Gård er noe utenom det vanlige, både når det gjelder beliggenhet, arkitektur, atmosfære og måten stedet er bygget opp og drevet på. Retreatstedet er en gammel ødegård, fraflyttet ett par ganger, før dagens eiere kom hit på 70-tallet og bygget om hus for drift av familieretreat. I Over 30 år har stedet virket, og med tiden ble det bygget flere nye hus, og kapeller. Dagens drift er helårs, med unntak av ukene før og under jul. Vi som holder stedet gående er husfolk som bor, arbeider og ber sammen for kortere eller lengre perioder.

Nylia er et komplett retreatanlegg med kirke økumenisk vigslet i 1999 med 120 plasser, bibliotek, kurs- og konferanserom, badstu, ungdomsrom mm og 20 rom med bad (40 senger)

Herrens Låve - planlagt og utstyrt med tanke på barnefamilier. Lekerom, grupperom og 6 familierom.

Total overnattingskapasitet:

35 rom/hytter, 100 senger.

Stedet

For voksne: Kurs i retreatramme, Musikkretreat, heltaus Ignatiansk retreat, Retreat med tilbud om behandling med Rosen-metoden, Pilegrimsvandring mm

For familier: Ca 8 familieretrater hvert år

For ungdom: Ung-voksenretreat, Taizé-helg

For grupper: Vi skreddersyr opplegg for bedrifter, menigheter, studentgreupper m.fl

For enkeltgjester: Utenom eller ved siden av annet program, for deg som ønsker tid for deg selv - nær et åpent felleskap. Eller kanskje dere er to? Eremitthytta "Einlia" eller Nylia står til disposisjon. Mulighet for personlig samtale og deltakelse på gårdens tidebønner

Kommunikasjon

FLY: Gardermoen flyplass, tog videre nordgående retning til Koppang

TOG:  Rørosbanen (Hamar/Røros/Trondheim) til Koppang

Lia Gård ordner skyss fra / til Koppang stasjon på forespørsel henholdsvis kr. 60,- hver vei

BIL: Riksvei 3, ta av ved Koppang, inn til Tynset og Rendalen på fylkesvei 30. Etter ca 4 km etter Koppang sentrum tar man av veien til høyre. Herifra er det omlag 4 km på grusvei.

Eier

Ingeborg og Sigmund Bø

Økumenisk profil

RetreatkalenderOnsdag 8. april

Lia Gård:
Familieretreat i påsken

8. apr. til 13. apr.

Familieretreatene på Lia Gård er et retreattilbud for både voksne og barn. Her inviteres alle generasjoner til hvile og ro i fellesskap med Jesus Kristus og hverandre. I påsken følger vi Jesus fra han red inn i Jerusalem, gjennom nattverd og korsfestelse, og feirer hans oppstandelse fra de døde.

Søndag 19. april

Lia Gård:
Kontemplativ retreat - trinn 2

19. apr. til 24. apr.

«Kom med til et ensomt sted, hvor vi kan være alene, og hvil litt» inviterte Jesus disiplene. (Mark 6, 31) Slik inviterer vi nå deg til retreat på Lia Gård. Til dager med stillhet og inspirasjon, ledet av to erfarne metodistprester.

Mandag 27. april

Lia Gård:
Kurs i åndelig veiledning - trinn 2

27. apr. til 6. mai.

 “VÅR FØRSTE OPPGAVE I MØTE MED EN ANNEN PERSON, ET ANNET FOLK, EN ANNEN KULTUR, ER Å TA AV VÅRE SKO FOR STEDET VI STÅR PÅ ER HELLIG.

 HVIS IKKE KAN VI OPPDAGE AT VI TRÅKKER PÅ EN ANNENS DRØM. ENDA MER ALVORLIG, VI KAN GLEMME AT GUD VAR DER FØR VI ANKOM»

Onsdag 6. mai

Lia Gård:
Ignatiansk 8-dagers retreat

6. mai. til 15. mai.

«Jeg har kommet for at dere skal ha liv og overflod.»
(Joh 10,10)

En tid for stillhet og refleksjon, borte fra hverdagens krav, ansvar og forventninger.

Onsdag 20. mai

Lia Gård:
Guds farshjerte retreat

20. mai. til 24. mai.

I en tid full av krav til prestasjoner, effektivitet og levering, trenger vi mer enn noen gang å oppdage vår identitet som sønner og døtre av en mektig og kjærlig Far. Vi tror en tilrettelagt retreat gir en spesiell mulighet til å la dette få synke inn i oss til fornyelse og helbredelse.

Søndag 24. mai

Lia Gård:
Retreat for diakoner og kirkelig ansatte

24. mai. til 27. mai.

Velkommen på retreat på Lia Gård retreat senter. Retreaten skal få være et møte mellom deg og den levende og oppstandne Jesus Kristus, - der du får snakke sant om livet ditt. Hver for oss, og i felleskap, får vi rette vår oppmerksomhet mot ham som opprettholder livet. Retreaten koster totalt kr 2700 på enerom. Det er begrenset antall rom med eget bad, men også hytter med bad og rom med bad på gangen. Vi anbefaler å søke støtte av menigheten, prostiet eller bispedømmet. Vi håper og ber om at oppholdet på Lia Gård må bli til velsignelse, fornying og oppmuntring for den enkelte, og ønsker deg hjertelig velkommen til Lia Gård.

Fredag 29. mai

Lia Gård:
Temaretreat om Søren Kirkegaard

29. mai. til 1. jun.

Liljene på marken og fuglen under himmelen.

Søndag 7. juni

Lia Gård:
The Jesus prayer - a contemplative retreat

7. jun. til 10. jun.

The Jesus Prayer or "Prayer of the Heart" is the oldest form of Christian contemplation. Its origin goes back to the Egyptian desert fathers of the 4th century. (Evagrius: Pure Prayer ; Cassian: Centering Prayer). Especially on the Greek Mount Athos and in Russian monasteries this kind of Jesus Prayer is being cultivated and practiced until today. While praying, our breath joins with a Christian mantra (repeating phrase): ”Lord Jesus Christ, have mercy on me“ - or just the name of Jesus Christ.

Torsdag 11. juni

Lia Gård:
A walk for life - Labyrinthretreat with the great teacher and artist Gernot Candolini

11. jun. til 14. jun.

“The labyrinth is not a place to get lost, but to find yourself. In the labyrinth you do not meet the minotaur, but yourself.”

- HERMANN KERN

Lia Gård:
Salig er tørsten

11. jun. til 14. jun.

Årlig arrangerer Areopagos og STREK "Salig er tørsten – en praksisdag for det indre livet". Nå inviterer vi også til en praksishelg på Lia Gård. I løpet av helgen blir det undervisning, og du får anledning til å fordype deg i temaene i en ramme av tidebønner, enkle praksiser, ro og rikelig med tid. Retreaten er åpen for alle.

Mandag 15. juni

Lia Gård:
Kreativ uke

15. jun. til 20. jun.

DET SKAPTE – OG SKAPENDE – MENNESKET

Gud har skapt oss i sitt bilde og har også gitt seg selv til oss som bilde i Jesus Kristus. Dette er utgangspuntet for all kristen kunst og all menneskelig skaperkraft. En liten uke på Lia Gård lar vi oss selv være lekende og utforskende i det skaperunivers vi alle er en del av. Ulike gaver og talenter får slippe til med gode læremestere og medvandrere i kreativiteten.

Fredag 26. juni

Lia Gård:
Pilegrimsvandring langs Østerdalsleden

26. jun. til 4. jul.

Pilegrimsvandring sommeren fra Rendalen til Vangrøftdalen

Velkommen til del 2 av Langvandringen fra Rena til Trondheim.

Også i 2020 som i 2019 vil pilegrim og friluftsentusiast, Tore Andestad, lede vandringen. Han kjenner leden fra tidligere vandringer og gleder seg til å vandre sammen med både nye og gamle pilegrimer.

Hele vandringen blir ca. 134 km. Mulighet for frakt av storbagasje. Enkle tidebønner, noe vandring i stillhet, fellesskap i opplevelser, samtaler og samarbeid.

Tirsdag 7. juli

Lia Gård:
Familieretreat 1

7. jul. til 12. jul.

Familieretreatene på Lia Gård er et retreattilbud for både voksne og barn. Her inviteres alle generasjoner til hvile og ro i fellesskap med Jesus Kristus og hverandre.

Tirsdag 14. juli

Lia Gård:
Familieretreat 2 - spesielt for familier med tenåringer

14. jul. til 19. jul.

Familieretreatene på Lia Gård er et retreattilbud for både voksne og barn. Her inviteres alle generasjoner til hvile og ro i fellesskap med Jesus Kristus og hverandre.