Aarholt-tunet Gjestegård

Aarholt-tunet Gjestegård

Aarholt-tunet Gjestegård

Adresse: Årholtveien 80   Telefon: 33 33 90 96   Epost: [email protected]   Nettside: aarholt-tunet.no   Kart: Google Maps  


Tilbud

"OVERGIVELSE - DEN KRISTNE MYSTIKKENS HOVEDNØKKEL. FORDYPNINGSRETREAT." 
11.-13. OKTOBER 2019.

Hva er religiøs overgivelse? Hva innebærer det egentlig å overgi seg til Gud? Hvorfor vektlegges overgivelse så sterkt innenfor åndelig veiledning? Hva er det som forårsaker overgivelse i oss? Er overgivelse noe vi kan gjøre? Hva er opp til oss og hva er opp til Gud? Retreatet vil bygges opp rundt samtaler og meditasjoner over betydningen av religiøs overgivelse. Hver samling begynner med at vi lar oss inspirere av enkle diktstrofer eller korte tekstutdrag fra noen av de kristne mystikerne. 
Vi har to korte samlinger fredag, tre samlinger lørdag, og tre samlinger søndag. Ingen forkunnskaper er nødvendig og det er fullt mulig å delta på samlingene uten å snakke. Hver samling begynner med ti minutter stillesitting i kapellet, før vi møtes i auditoriet. 
Retreatleder Jens Oscar Jenssen er utdannet filosof, og holder med jevne mellomrom fordypningskurs og retreater med utgangspunkt i den kristne kontemplative tradisjonen. Han har blant annet skrevet boken Det mystiske mennesket (Arneberg forlag, 2014) om den spanske mystikeren Johannes av Korset. Retreatleder er tilgjengelig for samtaler og diskusjon også mellom samlingene. 
Aarholt-tunet byr på rolige, naturskjønne omgivelser og nydelig mat. Alle er hjertelig velkomne, uansett bakgrunn. 
Tid: 11. - 13. oktober. - Oppmøte 11. oktober kl. 18.00, med kveldsmat kl. 18.30. - Siste samling 13. oktober avsluttes kl. 15.30.

Priser inkl. syv måltider, overnatting og seminaravgift:

Enkeltrom (delt bad): 3.300,- Enkeltrom (eget bad): kr 3.900,-

Tomannsrom (delt bad): kr 2.700,- (pr. pers.) Tomannsrom (med eget bad): 3.200,- (pr. pers.)

Sengetøy og håndkle er ikke inkludert. Pristillegg for oppredd seng/håndkle er kr 200,- pr. person.

Spørsmål om retreaten rettes til Jens Oscar Jenssen. Påmelding sendes også til mailadressen nedenfor.  Det betales når en har fått bekreftet plass. 
Mailadr.: [email protected] 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FØRJULS - RETREAT.  KELTISK INSPIRERT.

21. - 24. NOVEMBER 2019  

Pris kr 3.400,-    (Fleksipris: 2.900,-  til 3.900,-)  Retreat over 3 døgn i førjulstiden. Stillhet, Bibel- sanse- og naturmeditasjoner, tidebønner og gudstjenester inspirert av den keltiske tradisjonen. Programmet starter kl. 18.00 på torsdag og slutter kl. 14.00 på søndag. Det er mulig å være lenger for dem som ønsker det. 

Tidebønner: 
Dagen rammes inn av tidebønner. Både Bibelen og keltisk spiritualitet er med og preger tidebønnene, og tekstene markerer at vi snart er i adventstiden. Vi feirer nattverd torsdag kveld og søndag formiddag. 
Bibel-, sanse-  og naturmeditasjoner: 
Meditasjonene på denne retreaten er også inspirert av den keltiske tradisjonen. De er et møtepunkt mellom Bibelen og skaperverket. Vi bruker sansene våre til å oppfatte omgivelsene, og vi lar ord fra Bibelen ledsage oss slik at sanseopplevelsene kan bli en meditativ øvelse. Noen av meditasjonene vil foregå utendørs. Ta med varme klær. På andre er vi inne og baker flattbrød/nattverdbrød. Ellers er det stillhet, også ved måltidene. Under måltidene spilles det musikk. 

Svein Aarholt er ordinert prest i den norske kirke. Han er eier og vertskap på Aarholt-tunet sammen med sin kone Ingfrid Weydahl. 

Påmelding og spørsmål til Aarholt-tunet. Husk å oppgi dato på helgen det gjelder.
Økonomi skal ikke trenge å være avgjørende for om du kan komme på en tre døgns retreat eller ikke. Vi har derfor fleksipris fra kr 2.900,- til 3.900,- på tre døgns retreater arrangert av Aarholt-tunet. Si fra om dette er aktuelt for deg.

Påmelding og spørsmål rettes til Aarholt-tunet. Mail: [email protected]

Bestilling: 
Merk emnefeltet med "retreat-dato" og navnet ditt. Oppgi også adresse og telefonnummer når du bestiller plass.

 

Stedet

"UTVIKLING AV MENNESKER". Aarholt-tunet Gjestegård ligger i Stokke i Vestfold. Stedet har vært i familiens eie i over 500 år. Gamle tømmerbygninger er sjarmerende restaurert i gjenbruksstil. Bad i alle leiligheter. Kapell i den gamle låven. Mange stier i Bøkeskogen. Jorda drives økologisk. VISJONEN for stedet er "UTVIKLING AV MENNESKER"  - og det gjelder på alle plan. Stedet serverer gjerne mat som er sunn, ureist, økologisk og fair trade.  I tillegg til retreater driver ekteparet PREP-samlivskurs, bondegårdsferie med aktivitetsprogram for hele familien og leirskole. Ellers i året taes det imot kursgrupper.  

Kommunikasjon

Bil. Tog til Stokke jernbanestasjon, buss opp til Aarholt-tunet på ettermiddagen (eller bli hentet hvis siste buss har gått).  Vi bor også i nærheten av Torp flyplass. Se kartbeskrivelse på:www.aat.no og gå til KONTAKT INFO  og  KART.

Eier

Eier:  Ingfrid Weydahl og Svein Aarholt på Aarholt-tunet Gjestegård og Retreatsted.

KalenderTorsdag 21. november

Aarholt-tunet Gjestegård:
Førjulsretreat Keltisk inspirert

21. nov. til 24. nov.

Retreat over 3 døgn i førjulstiden. Stillhet, Bibel- sanse- og naturmeditasjoner, tidebønner og gudstjenester inspirert av den keltiske tradisjonen.

Programmet starter kl. 18.00 på torsdag og slutter kl. 14.00 på søndag. Det er mulig å være lenger for dem som ønsker det. 

   Pris kr 3.400,- (Fleksipris: 2.900,- til 3.900,-)