Aarholt-tunet Gjestegård

Aarholt-tunet Gjestegård

Aarholt-tunet Gjestegård

Adresse: Årholtveien 80   Telefon: 33 33 90 96   Epost: [email protected]   Nettside: aarholt-tunet.no   Kart: Google Maps  


Tilbud

VISDOMMENS NØKLER: Seminar om Johannes av Korsets mystiske teologi.

29. - 31. MARS 2019

Pris kr 2.900,- pr. person inkl. seminar/undervisning og samtaler, alle måltider og overnatting på rom som deler bad (eller tomannsrom med eget bad hvis det er to som ønsker å dele rom). Ønskes enerom med eget bad kommer et tillegg på kr 600,- for helgen. Oppredd seng og håndkle et tillegg på kr 200,- for helgen. Programmet starter kl. 18.00 på fredagen og slutter på søndag ettermiddag.

Hovedtemaet for seminaret er begrepet "VISDOM" slik vi finner det hos den spanske mystikeren St.Johannes av Korset (1542-1591). Hva betyr egentlig Visdom ? Og hvorfor er Visdom en forutsetning for å virkeliggjøre vårt åndelige potensiale ? Gjennom lettfattelige foredrag og diskusjonsrunder gis noen enkle nøkler inn til den form for religiøsitet Johannes kaller mystisk teologi.

Leder for seminaret er filosof og forfatter Jens Oscar Jenssen. Han har bl.a. skrevet boken "Det mystiske mennesket". Arneberg forlag 2014, om Johannes av Korset.  (Mer å lese, - se linker om dette på Aarholt-tunet sin egen nettside: aarholt-tunet.no)

Temaer for samlingene: 1. Hvem var Johannes av Korset og hva er mystisk teologi?  2. Hva er et menneske? Sjelen og dens naturlige kapasitet for Visdom.  3. Gud: Guds Vilje og Guds Visdom.  4. Hvordan lese Guds Visdom i Naturen?  5. Gudserfaringen og hvordan trekke Visdommen ut av religiøse erfaringer og opplevelser?  6. Natten: Menneskets vei til Visdom.  7. Det vise mennesket.

Foredragene er i utgangspunktet orientert mot et kristent publikum, men alle er selvfølgelig hjertelig velkomne. Det er ingen kristen ramme utover tematikken og ingen forkunnskaper er nødvendige. Vi vil ha en samling fredag, tre samlinger på lørdag og tre samlinger på søndag. Det er valgfritt om man etterpå vil delta i samtalene. Du må gjerne anse oppholdet som et stille retreat.

Påmelding og spørsmål rettes til Jens Oscar Jenssen. Mail:  [email protected]

Det betales i forbindelse med påmelding.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FØRJULS - RETREAT.  KELTISK INSPIRERT.

21. - 24. NOVEMBER 2019  

Pris kr 3.400,-    (Fleksipris: 2.900,-  til 3.900,-)  Retreat over 3 døgn i førjulstiden. Stillhet, Bibel- sanse- og naturmeditasjoner, tidebønner og gudstjenester inspirert av den keltiske tradisjonen. Programmet starter kl. 18.00 på torsdag og slutter kl. 14.00 på søndag. Det er mulig å være lenger for dem som ønsker det. 

Tidebønner: 
Dagen rammes inn av tidebønner. Både Bibelen og keltisk spiritualitet er med og preger tidebønnene, og tekstene markerer at vi snart er i adventstiden. Vi feirer nattverd torsdag kveld og søndag formiddag. 
Bibel-, sanse-  og naturmeditasjoner: 
Meditasjonene på denne retreaten er også inspirert av den keltiske tradisjonen. De er et møtepunkt mellom Bibelen og skaperverket. Vi bruker sansene våre til å oppfatte omgivelsene, og vi lar ord fra Bibelen ledsage oss slik at sanseopplevelsene kan bli en meditativ øvelse. Noen av meditasjonene vil foregå utendørs. Ta med varme klær. På andre er vi inne og baker flattbrød/nattverdbrød. Ellers er det stillhet, også ved måltidene. Under måltidene spilles det musikk. 

Svein Aarholt er ordinert prest i den norske kirke. Han er eier og vertskap på Aarholt-tunet sammen med sin kone Ingfrid Weydahl. 

Påmelding og spørsmål til Aarholt-tunet. Husk å oppgi dato på helgen det gjelder.
Økonomi skal ikke trenge å være avgjørende for om du kan komme på en tre døgns retreat eller ikke. Vi har derfor fleksipris fra kr 2.900,- til 3.900,- på tre døgns retreater arrangert av Aarholt-tunet. Si fra om dette er aktuelt for deg.

Påmelding og spørsmål rettes til Aarholt-tunet. Mail: [email protected]

Bestilling: 
Merk emnefeltet med "retreat-dato" og navnet ditt. Oppgi også adresse og telefonnummer når du bestiller plass.

 

Stedet

"UTVIKLING AV MENNESKER". Aarholt-tunet Gjestegård ligger i Stokke i Vestfold. Stedet har vært i familiens eie i over 500 år. Gamle tømmerbygninger er sjarmerende restaurert i gjenbruksstil. Bad i alle leiligheter. Kapell i den gamle låven. Mange stier i Bøkeskogen. Jorda drives økologisk. VISJONEN for stedet er "UTVIKLING AV MENNESKER"  - og det gjelder på alle plan. Stedet serverer gjerne mat som er sunn, ureist, økologisk og fair trade.  I tillegg til retreater driver ekteparet PREP-samlivskurs, bondegårdsferie med aktivitetsprogram for hele familien og leirskole. Ellers i året taes det imot kursgrupper.  

Kommunikasjon

Bil. Tog til Stokke jernbanestasjon, buss opp til Aarholt-tunet på ettermiddagen (eller bli hentet hvis siste buss har gått).  Vi bor også i nærheten av Torp flyplass. Se kartbeskrivelse på:www.aat.no og gå til KONTAKT INFO  og  KART.

Eier

Eier:  Ingfrid Weydahl og Svein Aarholt på Aarholt-tunet Gjestegård og Retreatsted.

KalenderTorsdag 21. november

Aarholt-tunet Gjestegård:
Førjulsretreat Keltisk inspirert

21. nov. til 24. nov.

Retreat over 3 døgn i førjulstiden. Stillhet, Bibel- sanse- og naturmeditasjoner, tidebønner og gudstjenester inspirert av den keltiske tradisjonen.

Programmet starter kl. 18.00 på torsdag og slutter kl. 14.00 på søndag. Det er mulig å være lenger for dem som ønsker det. 

   Pris kr 3.400,- (Fleksipris: 2.900,- til 3.900,-)