deler-av-veien-har-rast-ut

Ras på veien til Sandom

Situasjonen er krevende ved Sandom Retreatsenter for tiden. Deler av veien har rast ut noen steder. De som var på retreat da uværet «Hans» raste, måtte la bilene stå igjen på Sandom.

– Fem gjester kom seg ikke frem til retreaten på grunn av regnværet. De syv som kom, måtte bli et døgn ekstra før de kunne reise hjem. Det var mulig å passere til fots eller sykle på oversiden av veien. Vi hadde en bil på Garmo-siden og kunne kjøre dem til bussen søndag, forteller Anne-Karin Apalseth, en av lederne på Sandom.

BILLEDTEKST: Anne-Karin Apalsteh betrakter trærne som har rast over veien. FOTO: STEINAR HOV

To retreater avlyst

Hun er glad for at ingen liv gikk tapt. Ingen kjørte utfor veien. To retreater er nå avlyst. Hun håper at de kan komme i gang igjen i begynnelsen av september.

– Folk fra kommunen har hatt flere synfaringer. Ny vurdering vil bli gjort i begynnelsen av neste uke før skadene på veien blir utbedret, opplyser Anne-Karin Apalseth.

Det var en retreat med fjellvandring som ble arrangert da uværet rammet. Dermed var det spreke folk på Sandom. De taklet utfordringene og kunne ta seg frem der det var krevende.

Rår ikke med

– Naturen her er ikke vant til Vestlands-vær. Vi rår ikke med naturkreftene. Vi må bare gjøre det beste ut av situasjonen. Vi ser at mange i andre land, har hatt det langt tøffere enn oss, sier Anne-Karin Apalseth. 

Hun og mannen, Steinar Hov, har akkurat vært ute i fjellet og plukket multer og bruker tiden så godt de kan.