inger-marie-aase.

Mitt rop

– Jeg ligger her og undrer meg... Jeg, som aldri har tenkt jeg skulle skrive bøker. Så kom to år med pandemi og mer sykdom, og overraskende nok så har det blitt tre bøker, forteller Inger Marie Aase.

Hun driver Prestegården retreatsted i Lindesnes kommune. Under pandemien var det vanskelig å drive stedet. Midt i alt det vanskelige begynte Inger Marie å skrive. Det var som hun ble ført inn i en prosess der det kom uventede og spontane responser på bibeltekster.

– Først kom presten og lurte på om vi skulle lage et digitalt innlegg fra kapellet påsken 2020. Han hadde tre tekster, og spurte om jeg ville lese en av dem? Jeg var positiv til tanken, og ble ganske forundret da disse ordene kom ut av min munn: «Nei, jeg vil gjerne lage en respons til hver av tekstene». Og slik ble det, forklarer Inger Marie Aase.

Litt seinere oppmuntret hennes venninne Siri henne til å skrive flere slike responser. Dette avviste hun helt, og forklarte at hun overhodet ikke hadde behov for å skrive noe! Men dagene ble lange i hennes seng, og ingen avtaler i sikte.

52 responser

– Til slutt sa jeg til Gud: «Om du vil jeg skal skrive mer- så gi meg en bibeltekst!» I samme sekund kom teksten om Jesus og barna. Og slik fortsatte det. Til slutt ble det boka: «SPONTAN OG ÆRLIG RESPONS i møte med 52 bibeltekster», forteller Inger Marie.

Høsten 2020 fikk hun kreft i tillegg til hennes smerter i leddene. Det ble en krevende høst. Hun spurte Gud om hva hun kunne lese. Svaret var SALMENES BOK.

– Det var en stor trøst for meg å møte tekster som rommet hele følelsesspekteret. For egen del skrev jeg litt ned mine egne bønner eller responser på tekstene. Etter å ha gått igjennom alle salmene, la jeg mine skriverier bort. Synes de ikke var gode nok til å dele med andre. I stedet skrev jeg boka «ENKLE ORD om Prestegården og mitt liv». Også her korte tekster og 50% bilder fra stedet.

Da den var ferdig, dukket tekstene hun hadde lagt bort, opp igjen. Så ble det til slutt boka «HVEM KAN GI OSS LYKKE? Prosesser i meg og Salmenes bok».

Et sant bilde

– Alle tre bøkene bærer preg av enkle ord og ærlighet. Jeg ønsker å vise et sant bilde av meg, mitt liv og min relasjon til Gud. Håpet er at dette kan får betydning for noen mennesker, forteller Inger Marie Aase.

Nå deler Inger Marie Aase tekstene med oss. I dag kan du lese en av hennes responser. I månedene fremover legger vi ut flere at hennes tekster, en tekst i uken på Aktuelt-siden, en ny tekst hver mandag. Følg med og gled deg!

At Inger Marie har skrevet disse tekstene er et under i seg selv. Hun har ikke krefter og ligger ofte på sacco-sekken eller i sengen og skriver. Det gir tekstene hennes en ekstra dimensjon.

Tekstene kan fungere godt som hjelp til ettertanke og bønn i eget hjem. Her er første tekst med respons.

Den blinde Bartimeus

Markus 10 v. 46 – 52

46 De kom til Jeriko, og da Jesus dro ut av byen sammen med disiplene og en stor folkemengde, satt en blind mann ved veien og tigget. Han het Bartimeus, sønn av Timeus. 47 Da han hørte at det var Jesus fra Nasaret som kom, satte han i å rope: «Jesus, du Davids sønn, ha barmhjertighet med meg!» 48 Mange snakket strengt til ham og ba ham tie, men han ropte bare enda høyere: «Du Davids sønn, ha barmhjertighet med meg!» 49 Da stanset Jesus og sa: «Be ham komme hit!» De ropte på den blinde og sa til ham: «Vær ved godt mot! Reis deg! Han kaller på deg.» 50 Mannen kastet kappen av seg, sprang opp og kom til Jesus. 51 «Hva vil du jeg skal gjøre for deg?» spurte Jesus. Den blinde svarte: «Rabbuni, la meg få synet igjen!» 52 Da sa Jesus til ham: «Gå du! Din tro har frelst deg.» Straks kunne han se, og han fulgte Jesus på veien.

Teksten er hentet fra Bibelselskapets oversettelse 2011

 

Mitt rop

Ha barmhjertighet med meg!

Se meg!

Se min smerte!

 

Midt i mengden

Midt i kaoset

Jeg er så liten

 

Jeg roper på Deg

Jeg skjuler meg ikke

Jeg tar sjansen

På å bli sett

På å bli møtt

 

Du ber meg tre fram

Jeg kaster fra meg

forventningene

rollene

Står avkledd

 

Du vil vite hva jeg ønsker meg

hva jeg lengter etter

dypest

Svaret mitt forandrer seg

dag for dag

år for år

 

etter som jeg ser mer av Deg   

 

(Inger Marie Aase)

 

Vil du kjøpe en av Inger Marie Aases bøker, sender du en SMS til hennes nummer 99449279. Du legger inn navn og adresse og sier hva du vil, så forklarer hun hvordan du betaler.