Hallgeir-og-frue-nett

Berørt av stillheten

Hallgeir Ringstad er sammen med konen Trine husfolk ved Åkerlehaugen retreatsted i Molde kommune. Det er et arbeid de ser stor mening i å være med på.

– Vi fikk et kall da vi kom hit uten at vi egentlig visste hva dette var. Trine fikk et tegn på at vi skulle være her. Jeg så meg og så tydelig plantet på Åkerlehaugen. Frimodig spurte vi om det var bruk for oss. Det var et stort steg å ta å flytte hit. Vi fikk en tomt og bygde hus i nærheten. Nå har vi vært her noen år og ser hvor verdifullt dette er, forteller Hallgeir Ringstad.

Han er dataansvarlig for Retreatbevegelsens nettsider og også den som betaler ut de årlige stipendene. På den måten har han fått kontakt med mange som arbeider med retreat gjennom årene.

HUSFOLK: Trine og Hallgeir Ringstad gleder seg over arbeidet på Åkerlehaugen.

På rett plass

– Hva har retreatvirksomheten betydd for deg?

– Her føler kona mi og jeg at vi blir brukt og får et innhold i livet. Retreat har et tempo, en stemning og en måte å te seg på som passer oss som personer. Det er ikke så mye vi skal prestere. Stillheten gjør noe med oss. Vi føler at vi er på rett plass, sier Hallgeir.

– Hvordan ble du en kristen?

– Jeg har hatt en barnetro hele tiden. Den ble bevisstgjort i konfirmasjonstiden og jeg har valgt å leve med Gud. Med årene har jeg vært med i arbeid både i bedehus og kirke. Først i Molde, så i Lørenskog og Horten.

– Hva betyr troen for deg i hverdagen?

– Den er et fundament og en basis i livet mitt. Det ville vært utenkelig å leve uten kontakten med Gud. Ikke minst merker vi det når vi er på Åkerlehaugen. Vi kjenner at vi blir brukt på en god måte og er på rett sted. Noe av uroen er borte. Her er utfordringer både praktisk og åndelig, men min kone og jeg utfyller hverandre, forteller Hallgeir Ringstad.

Han kommer opprinnelig fra Vatne på Sunnmøre og har sin utdannelse innen økonomi og IT fra høgskolen i Molde. Hele tiden har han arbeidet med IT innen industribedrifter. Først i Glamox, nå i Mazeppa, der han arbeider på nordisk basis. Å være husfolk på Åkerlehaugen er et ulønnet arbeid han og konen gjør i fritiden.

– Hvordan har det vært å være på Åkerlehaugen?

– Ikke alt har gått på skinner. Det har vært krevende innimellom. Derfor har det vært godt å ha et kall som basis for dette arbeidet, forteller Hallgeir Ringstad.

Akkurat nå går det veldig bra på Åkerlehaugen. Kjøkkenet og spisestuen er pusset opp. Det har vært et løft. Men nå er stedet mer funksjonelt med åtte soverom.

– Vi kan mer frimodig invitere større grupper fra menigheter og organisasjoner. Stedet ble mye brukt i vår, forteller han.

Retreatstedet drives av en stiftelse og har et godt styre.  Alle er godt sammensveiset. Her er et engasjement for stedet. 100 personer er støttemedlemmer.

 

– Vi håper at flere vil bruke stedet og at aktiviteten kan bli gradvis større, sier Hallgeir Ringstad. 

HUSFOLK: Trine og Hallgeir Ringstad gleder seg over arbeidet på Åkerlehaugen.