utsikt-mjosa-lite

Fargerikt på Høgsveen

Når deltakerne får farger, pensel og vann, kan mye skje. Det var fullt hus på Høgsveen i begynnelsen av september der alle fikk gi følelsene rom ved å male.

– Det kan være både helende og krevende å arbeide med bilder. Nå skal du ikke prestere noe. Du skal bare gi følelsene rom ved å male. Vi gir den høyre hjernehalvdel rom ved å være kreative, sier Toril Slåttsveen Asp.

Billedterapi

I flere år har hun drevet Høgsveen retreat og gjestegård ved Hamar sammen med sin mann Ulf Asp. Hun er teolog og har og tatt utdanning i billedterapi. På denne retreaten gir hun for første gang billedterapien fullt og helt rom. «Når min sjel har fått et språk» har hun kalt samlingen.

Opplegget har slått an. 13 deltakere fra Østlandet, Sørlandet og Vestlandet fikk plass. Flere sto på venteliste og må prøve å få plass en annen gang.

Torill lar deltakerne lytte til musikk og dikt, vandre ute eller sitte og reflektere. Så får alle bruke vannfargene akkurat slik de selv ønsker. Her skal det indre i mennesket få rom.

Sansbar form

– Smak og se at Herren er god! Gjennom bilder gir vi følelsene sansbar form. Bibelen snakker om skatten i leirkar. Gi nåden rom. Midt i gråten og ensomheten kan skatten være skjult, sier Toril Slåttsveen Asp.

I grupper viser deltakerne frem sine bilder og samtaler om dem. Her er tid for undring og spørsmål, ikke vurdering. Den enkelte skal få lov til å være der med seg selv. Kreativitet krever mot. Det motet har deltakerne.

Maleøktene suppleres med jevnlige samlinger i kapellet. Ord fra Johannes evangelium om Guds omsorg står i fokus.

UTSYN: Fra Høgsveen er det storslått utsikt ned mot Hamar og Mjøsa.