Viken senter

Viken senter

Kurs- og veiledningsenheten inviterer til retreat og rekreasjonsuker

Adresse: Altevannsveien, 9360 BARDU   Telefon: 77189900   Epost: [email protected]   Nettside: vikensenter.no   Kart: Google Maps  


Tilbud

Viken senter består av en forebyggende kursenhet og en behandlingsenhet kalt Klinikkenheten. For tilbud ved den psykiatriske klinikken, se senterets internettsider.

Kurs- og veiledningsenheten er også et sjelesorgfaglig senter i nord, og enheten er en økonomisk selvstendig enhet innen stiftelsen. Kursenheten tilbyr et par åpne retreater i året, det kan bli aktuelt med flere retreat. Våre retreater i dag er vanligvis ved retreatleder og prest Kari Nedgård, hun arbeider som studentprest og fengselsprest i Tromsø.

Utenom våre åpne retreat kan enhetens ansatte tilby retreatopphold tilrettelagt for grupper som ønsker det, kapasiteten mht rom er 8 (dobbelt-)rom, alle med eget bad.  Gjestefløya består dessuten av en egen stue og kjøkken beregnet kun for gjester ved senteret.

I tillegg tilbyr enheten hele året at enkeltpersoner, eller par, kan ta kontakt for kortere eller lengre rekreasjonsopphold. For en uke innebærer dette et tilbud om inntil 3 samtaler med en sjelesørger eller veileder, en undervisningstime innen et aktuelt tema, deltakelse på tidebønner og gudstjenester på senterets kapell og for øvrig bruk at senterets fasiliteter og den flotte naturen i Indre Troms.

Det lyses ut åpne rekreasjonsuker, der det er mulig for inntil 8 personer eller par å komme på en felles rekreasjonsuke, på en slik uke vil det være et noe større tilbud mht frivillig undervisningsøkter og tidebønner, samt tilbud om lokalgudiet turdager.

Som for retreater er det også mulig å bestille særskilt tilrettelagte rekreasjonsuker for sluttede grupper. Det er også mulig å kombinere rekreasjonsopphold på Viken senter med en 2-4 dager tur ute i villmarka, feks til det populære Altevatnet eller Leina hvor det er gode fiskemuligheter, alternativt kan det tilbys ulike former for dagsturer, feks guidet fjelltur på ski eller til fots, eller mindre fysisk krevende historiske, eller botaniske, vandringer inkludert lokal og tradisjonsrik mat og med dyktige lokale guider. Disse turene arrangereres i samarbeid med lokale samarbeidspartnere til Viken senter.

Stedet

Viken senter er lokalisert i vakre naturomgivelser i Bardu kommune i Troms. Senteret ble åpnet 5.november 2006 og vil når det står helt ferdig danne tre tun med helt nye bygninger der det arkitektoniske og estetiske er vektlagt.

Tilbudet legger vekt på klinisk/faglig behandling, og i tillegg tilbud om rekreasjon, kurs, samtaler og forskning. Ut fra et kristent, helhetlig menneskesyn, og med landsdelens særskilte behov for øye, skal stedet utvikles til et kompetansesenter på å forstå eksistensielle og åndelige spørsmåls betydning for utvikling og behandling av mennesker med angst, depresjon og samlivsproblemer.

Viken senter har et særlig fokus på etniske forhold og minoritets-problematikk, tilbud tilpasset Forsvarets personell og deres familier, og et utvidet familietilbud til enslige med barn.Tilbudet er åpent for alle, uansett tro, tilhørighet og bakgrunn. Vi tar imot pasienter og besøkende fra hele landet.

Kommunikasjon

Med bil

Du kjører E6 til Setermoen sentrum. I krysset ved Esso-stasjonen tar du av mot Altevatn og følger fylkesvei 847 ca 6 km. Ved skiltet til Viken senter tar du av til venstre.

Med fly*

Bardufoss flyplass (35 min unna)                                         

Evenes flyplass (Harstad/Narvik) (1t 45 min unna)         

Tromsø flyplass (2 timer unna)

*Bussforbindelse videre til Setermoen. Derfra tar du drosje til Viken senter.

Med buss*

Du går av bussen i Setermoen sentrum. Derfra tar du drosje til Viken senter.

Daglige bussforbindelser til/fra:  

Tromsø, Harstad, Narvik, Finnsnes, Bardufoss, Sjøvegan                                      

Nord-Norge bussen

Med båt*

Hurtigruta til Finnsnes                                                   

Hurtigbåt til Finnsnes                                                      

Hurtigbåt til Salangsverket

*Bussforbindelse videre til Setermoen. Derfra tar du drosje til Viken senter.

Eier

Viken senter er en diakonal stiftelse med et styre og et representantskap.