Viken senter

Viken senter

Kurs og veiledningsenheten ved Viken senter inviterer til samtaler, veiledning og rekreasjonsuker

Adresse: Vikenveien 66, 9360 BARDU   Telefon: 77189900   Epost: [email protected]   Nettside: www.vikensenter.no   Kart: Google Maps  


Tilbud

Viken senter ønsker å være et sted hvor du kan falle til ro og få jobbet i dybden med eget liv.

Gjennom et rekreasjonsopphold ved Viken senter ønsker vi å gi deg påfyll til veien videre. Du får tid, rom og ro til å vandre i «ditt indre landskap». Viken senter tilbyr ulike temarekreasjoner i løpet av året, men tar også imot gjester utenom de oppsatte rekreasjonene.

Hvordan har du det?
Har du travle dager? Føler du deg sliten? Har du behov for å koble av og hvile ut? Ønsker du å sette hverdagen på «pause»? Har du behov for tid og rom til å reflektere over tro, tvil eller forhold i livet? Står du ved et veivalg eller i en krevende livssituasjon? Ønsker du å snakke med erfarne samtalepartnere?

Et rekreasjonsopphold gir tid til ro og refleksjon. Vi tilbyr hvile, undervisning, refleksjon, samtaler og veiledning i rolige og naturskjønne omgivelser. Du møter erfarne sjelesørgere.

Ei rekreasjonsuke varer vanligvis fra mandag til fredag. Det er mulig å bestille lengre opphold enn ei uke. Det er også mulig å komme på kortere opphold. Kanskje har du studiepermisjon og lengter etter et rolig sted der du kan reflektere og fordype deg i tema? 

Innhold i ei rekreasjonsuke:
Felles undervisningsøkter
Tre individuelle samtaler med erfaren veileder - par får tilbud om felles samtale
Korte økter med fokus på bevegelse, pust og oppmerksomt nærvær
Tid til egen refleksjon og undring
Vandringer i nærområdet, både veiledet og på egen hånd
Mulighet for å delta på tidebønner i kapellet på Viken, eller å bruke rommet som et stille sted for egne refleksjoner
Opphold i enkeltrom med egen bad. Fullpensjon.
Badeanlegg og gymsal.

Se mer om rekreasjonsopphold på Viken sener her. 

Stedet

Viken senter er en ideell diakonal virksomhet som skal fremme psykisk helse og livskvalitet gjennom behandling, forebygging, sjelesorg, fagutvikling og forskning. Stiftelsen har et særlig fokus på landsdelens behov, brukernes medvirkning, samt åndelige, eksistensielle og relasjonelle spørsmåls betydning for psykisk helse.Tilbudet legger vekt på klinisk/faglig behandling (klinikkenheten), og Kurs og veiledninggsenheten tilbyr rekreasjon, kurs, samtaler og forskning. Ut fra et kristent, helhetlig menneskesyn, og med landsdelens særskilte behov for øye, er stedet et kompetansesenter på å forstå eksistensielle og åndelige spørsmåls betydning for utvikling og behandling av mennesker med angst, depresjon og samlivsproblemer.

Viken senter ligger litt utenfor allfarvei – akkurat på rett sted midt i roen.

Den storslåtte naturen gir fred, og gjør oppholdet til noe helt spesielt. Her skal man kunne finne roen og få jobbet i dybden med eget liv. Beliggenheten, arkitekturen og tilbudene våre er tilrettelagt for dette, og vi har plass til alle livets dimensjoner; det psykiske, fysiske, sosiale og det åndelige og eksistensielle. Stedet skal romme hele livet, skape ny vekst og bidra til mestring.

Viken senteret består av to enheter
Klinikkenheten er en landsdekkende behandlingsinstitusjon for psykiske lidelser og har behandlingsplasser med døgnopphold.

Kurs- og veiledningsenheten jobber forebyggende og tilbyr sjelesorg, rekreasjon, kurs, seminar og veiledning. Tilbudene gis på Viken senter og i ulike deler av landet. Enheten er en selvstendig økonomisk enhet.

Viken senter har et særlig fokus på etniske forhold og minoritets-problematikk, tilbud tilpasset Forsvarets personell og deres familier, og et utvidet familietilbud til enslige med barn.Tilbudet er åpent for alle, uansett tro, tilhørighet og bakgrunn. Vi tar imot pasienter og besøkende fra hele landet.

Kommunikasjon

Med bil
Du kjører E6 til Setermoen sentrum. I krysset ved Esso-stasjonen tar du av mot Altevatn og følger fylkesvei 847 ca 6 km. Ved skiltet til Viken senter tar du av til venstre.

Med fly*
Bardufoss flyplass (35 min unna)   - Flybuss til Setermoen. 
Evenes flyplass (Harstad/Narvik) (1t 45 min unna)    
Tromsø flyplass (2 timer unna)
*Bussforbindelse videre til Setermoen. Derfra tar du drosje til Viken senter.

Med buss*
Du går av bussen i Setermoen sentrum. Derfra tar du drosje til Viken senter.
Daglige bussforbindelser til/fra:  Tromsø, Harstad, Narvik, Finnsnes, Bardufoss, Sjøvegan       

Eier

Viken senter er en ideell diakonal stiftelse med et styre og et representantskap. www.vikensenter.no

Viken senter