Solåsen Pilegrimsgård

Retreatkalender

8. september Kl. 18:00

30- dagers ignatiansk retreat - del 1 (15 dager)

Siste året gjennomførte vi i september en 30-dagers retreat på Solåsen Pilegrimsgård. Joachim F. Grün ledet den sammen med Inge Merete Gross, prest og åndelig veileder fra Danmark og vår gamle medarbeider, Puck Norman, som igjen tilbød sin naprapatbehandling. Det var en overstrømmende god erfaring av det Gud få gjort i stillhet, felles bønn, åndelige veiledning, skriftemål og kroppens behandling og omsorg. Men det var også en overraskende god erfaring med all den praktiske frivillige hjelpen fra husfolk vi fikk og som muliggjorde en så lang retreat. Derfor var vi innstilt til å fortsette og særlig etter at vi fikk allerede uken etter avsluttet retreat i september flere henvendelse fra dem som ville delta i en slik retreat i dette nye året. Da ble vi overbevist om å tilby en ny 30-dagers retreat.

For å bli opptatt er det nødvendigt at du er fortrolig med veiledere stille retreater over lengre tid.

8. sept er ankomstdag og 24. sept er avreisedag. Selve 15. dagers retreaten er 9. -23. sept. Del to av 30-dagers retreaten er 14.-30. april 2018

Mer informasjon og påmelding: http://www.peterstiftelsen.no


Solåsen Pilegrimsgård ligger idyllisk til på en solrik åskam rett ved Oslofjordens sørlandsperle i Son. Velkommen til deg/dere som er underveis og vil finne ro og føde for kropp og sjel.


Tilbud

Både reisende, pendlere og pilegrimer er velkommen hit. Noen går pilegrimsleden igjennom Solåsen og videre opp til Nidaros, andre går på sin indre pilegrimsreise. Vi tilbyr stillhet, regelmessige samlinger i kapellet (som alltid står åpent), faste og bønn, kroppsbehandling, ulike retreater og åndelig veiledning. Dem som vil gå dypere og vil finne kirkens røtter, kan komme til undervisning og retreatskole i en retreatramme. Våre gjester forteller om erfaringer av helbredelse, frihet, opplysning, fred og større enhet. Ønsker du å få råd om hva som kan være egnet for deg, kan vi drøfte det sammen. Ved siden av vårt eget program kan man leie lokalene til gruppeopphold og til å feire livets store begivenheter. Uansett er alle velkomne som gjester!


Stedet

Solåsen Pilegrimsgård har et vakkert kapell, et hovedhus, kontorbygg og 2 gjesthus med ca. 24 sengeplasser, hvor de fleste er enkeltrom. Med den fantastiske beliggenheten kan atmosfæren oppleves avstressende. Stedet er preget av en økumenisk profil, og ble innviet til bønn og veiledning av representanter fra mange kirkesamfunn. Vi har kontakt med ulike kirker og menigheter i lokalsamfunnet og feirer økumeniske gudstjenester. Navnet Peterstiftelsen kommer av Peter, som står for enhet, og apostelen Peter symboliserer kirkens fjell, troens apostoliske grunn.

http://www.pilegrimsgard.no

http://www.peterstiftelsen.no

 

Kontakt oss gjerne på mail: post@pilegrimsgard.no eller post@peterstiftelsen.no

 


Kommunikasjon

Kommunikasjoner:

Solåsen finner du noen km. fra Son, i Vestby kommune. Det er gode tog- og bussforbindelser til Oslo og Moss/Østfoldbyene. Se http://www.ruter.no

Med bil: 45 min. fra Oslo sentrum, ca. 10 min. fra Moss.

Til nærmeste flyplass, Moss-Rygge: Ca. 15min. med bil, også bussforbindelse.

 


Eier

PETERSTIFTELSEN

Kontakt

Adresse: Peterstiftelsen, Falkeveien 19, 1555 Son
Telefon: 415 49 415 eller 474 83 032
Epost: post@peterstiftelsen.no
Nettside: http://www.peterstiftelsen.no
Klikk her for kart