15 år med stille vekst

I år er det 15 år siden Utstein Pilegrimsgard ble etablert. For første gang opprettet et bispedømme i Den norske kirke, Stavanger bispedømme, et retreatsted. Det har vist seg å ha livets rett.

– Pilegrimsgarden har hatt en jevn og fin utvikling. Det er interesse for å trekke seg tilbake i stillhet for å utvikle sitt forhold til Gud. Tilbakemeldingene er gode. Vi har mye å glede oss over, sier Reidun Kyllingstad, første daglige leder for Utstein Pilegrimsgard.

Hun vandrer omkring med roser i hendene. Første retreat i november er snart avviklet. Alle deltakerne har en rose på rommet sitt. Hun har også pyntet med roser, andre vakre blomster og grønt i fellesrommene. Nå vil hun bare fikse bukettene litt.

I FARTEN: Reidun Kyllingstad er opptatt av at det skal se vakkert ut.

Siste retreat var fulltegnet. Nå gjenstår ignatiansk retreat for nybegynnere, kurs i åndelig veiledning, adventsretreat, julefeiring og nyttårsfeiring før året er omme.

Med god støtte i sin mann Odd Kjeldsen, som bygge- og dugnadsleder, har Reidun vært med på å utvikle en gammel skole til et sted der mennesker henter inspirasjon og utvikler sitt forhold til Gud. Reidun er nå ansatt i halv stilling som diakon, mens Arvid Kaspersen har overtatt som daglig leder.

– Mange undret seg nok i begynnelsen på hva dette skulle bli. Vi har merket en endring. Flere oppdager at stillhet sammen med Gud er viktig. Vi har god kontakt med nabolaget og inviterer jevnlig til en kopp kafe. Det har også gitt oss innblikk i hva skolebygget har betydd gjennom årene, forteller Reidun Kyllingstad.

Hun ser tilbake på de 15 siste årene som en læreperiode der de har høstet erfaringer på ulike måter. De vet i dag mye om hvordan de best kan legge til rette for retreat og pilegrimsvandring.

– Vi har en fantastisk natur tett på. Her er åpne landskap med gressbakker der sauene vandrer og fjorden med sine skiftninger. Alt dette gleder vi oss over, sier Reidun Kyllingstad.

Det er bare en kilometer å gå til Utstein kloster. De som har litt mer tid, kan vandre til Fjøløy fort og Fjøløy fyr. Der er det også stier å vandre på. Utstein Pilegrimsgard ligger i Sorgenfriveien. Å vandre videre rundt en kilometer på denne veien til Sorgenfri fyr, er også en fin opplevelse.

I NATUREN: Fine naturopplevelser like ved.